ARNE JACOBSEN DESIGN MØBLER

SVANEN OG ÆGGET

arne_jacobsen

Dansk designer over alle danske designere i efterkrigstiden er utvivlsomt Arne Jacobsen. Arne Jacobsen har skabt nogle af de største designmæssige succeser på verdensplan i kraft af en enestående sans for simplicitet og funktionalitet. Total-oplevelsen eller helhedsindtrykket lå designeren stærkt på sinde. Mange af de serieproducerede industriprodukter tog udgangspunkt i Arne Jacobsens helheds-design af bygninger og ikke mindst af interiør f.eks. stammer Svanen og Ægget fra SAS Royal Hotel (nu SAS Radisson). Arne Jacobsen gennemførte sit design fra ende til anden med særligt bestik, tekstiler osv. Hans berømmelse førte ham også til England, hvor han designede St. Cathrines College i Oxford heraf den kendte Oxford-stol, som blev fremstillet hos Fritz Hansen sammen med mange andre af Arne Jacobsens møbler.

ARNE JACOBSEN SYVEREN MYREN SOFA MØBLER STOLE OG SOFABORD

Dog tog visse særdeles berømte designs ikke udgangspunkt i et helheds-design: Dette gælder f.eks. stolene Myren samt Syveren, hvis mage der næppe nogensinde har været, når vi taler antallet af solgte stole verden over. Syveren er i grunden en simpel form, der ligesom tegner to 7-taller med ryggen mod hinanden. Syveren optræder i mange farver, med armlæn indimellem, med stofbetræk og med sort eller cognacfarvet læderbetræk. Stolen er fortsat vældig populær og holder gerne en pris mellem 1000-2000kr afhængig af stand og betræk.

Arne Jacobsen har også designet bestik til A. Michelsen, kander, gryder, kaffe- og tepotter til Stelton samt lamper til Louis Poulsen. Derudover skriveborde, spiseborde og sofaer. Heldigvis er hans design integreret i så mange produkter, at man ofte ser produkter til salg, der bærer hans præg. Det er heller ikke sjældent, at man finder hans møbler hos bedsteforældre eller forældre, da der er noget tidløst over Arne Jacobsen design, som formentlig vil være populært mange år fremover.