Design møbler

Alle møbler er jo i princippet design møbler. Nogen må jo have haft idéen til designet, og ført det ud i livet. Ofte er det dog sådan, at vi taler om design af møbler i den forstand, at der står en eller anden mere eller mindre berømt møbeldesigner bag. Det er naturligvis en jungle at finde rundt i de mange navne og stilarter inden for design møbler. Derfor kan det anbefales, at man måske udvælger de design af møbler, som man allerbedst synes om, hvis man da har tænkt sig at samle. Prisen for den pågældende designers møbler er naturligvis også meget væsentlig, så derfor er det måske en god idé at afstemme ambitionerne en anelse til pengepungens vægt.

Danske design møbler

Af flere designstolomgange har Danmark sat sig selv på verdenskortet, hvad angår design af interiør. Især fra 1920'erne, begyndende med prominente skikkelser såsom PH (Poul Henningsen), og frem til sendt i 1970'erne, med afsluttende designere såsom Verner Panton, har Danmark lavet designmøbler, der faktisk var helt suverænt. Siden har der været en anelse nedgang for danske designmøbler, men en ny dygtig generation af ivrige og kreative designere er måske på vej. Vi har skrevet en særskilt artikel om dansk design, som du kan læse, hvis du brænder herfor. Desuden har vi også behandlet mange af de store danske designere særskilt, så du måske kan lære nogle af dem bedre at kende.

Internationale design møbler

Der har været bestemte stilarter afhængig af hvilken periode, der tales om. Internationalt set har design møbler indtil omkring 1900-tallets begyndelse været præget af såkaldte epoker, hvor ikke blot møbler og andet interiør påvirkes af internationale stemninger, men hvor også arkitektur, billedkunst osv. antager nogle af de samme formmæssige principper. I 1900-tallet begynder det at blive langt vanskeligere at tale om én egentlig fremherskende stilart, da der kommer så meget damp på kedlerne, at der udvikles en masse forskellige design møbler indimellem uafhængigt af internationale modeluner.