Hans J. Wegner designmøbler

En af de store danske møbeldesignere er uden tvivl Hans J. Wegner, der både har arbejdet sammen med prominente skikkelser som Arne Jacobsen og senere med Børge Mogensen. Wegner var en af de danske designer, der fik udbredt kendskabet til dansk design internationalt, hvor han ligeledes høstede stor udmærkelse med sit organiske, lette klassiske møbeldesign.

Wegner møbler: y-stole sofabord spisebord

Hans J. Wegner har lavet mange moderne klassikere f.eks. Y-stolen og Kinastolen og i den lidt morsomme (men alligevel dyre) ende Jakkens Hvile, som mest af alt ligner en taburet med et ryglæn udformet som en bøjle. Derudover er Hans J. Wegners møbledesign også gået udover lænestole, skabe, sofaborde og spiseborde m.v.

En lille anekdote om Wegners designerstole kan være værd at berette. Den Runde Stol (model 501) blev købt af tv-stationen CBS i USA til den berømte debat mellem Nixon og Kennedy i 1960 lige før afholdelse af præsidentvalget. Denne stol blev af amarikanerne blot kaldt for The Chair, måske fordi de fandt møbeldesignet så udpræget smukt eller klassisk eller endog så anderledes...