Antik

Antik er mange ting. Nogen har defineret antik, som en genstand, der er mere end 100 år gammel. Hvordan det end forholder sig hermed, så er der nok ingen tvivl om, at vi generelt bruger ordet antik som et tillægsord for en opfattelse, en genstand, et design osv., der på en eller anden måde ikke er helt moderne. Lidt morsomt er det, at begrebet bruges i flæng, men sætter man det i bestemt form antikken, så menes der en helt konkret periode i verdenshistorien (græsk og romersk antik). Her gælder det dog ikke så meget antikken, som antikke ting og sager, der kan have interesse for samlere, entusiaster eller folk, der bare holder af antikke ting.

Antik er meget gammelt

Her på websitet har vi valgt at bruge antik om genstande (møbler, lysestager, våben osv.), som har nået de cirka 100 år på bagen, og derfor kan træde ind i det fine selskab af antikviteter! Alt der ikke kan kaldes antikt ud fra denne definition kalder vi blot for gammelt eller gamle ting. Så hvis du ikke lige kan finde en bestemt artikel om noget, antik butiksom du mener er antikt, så kan det være fordi, vi har lagt det under de gamle ting. I øvrigt har vi lagt antikviteter for sig, så denne sektion mest handler om antikke stilarter og generelle emner inden for antik f.eks. sølv.

Før eller siden bliver alt jo antikt

Hvis du samler på gamle ting og antikviteter, så ved du sikkert, at priserne kan variere meget fra år til år eller over en længere periode. Hvad der i dag kan købes for en slik, kan måske om 10 år være det tidobbelte værd. Det er næsten umuligt at forudsige, hvilke trends der tager over. Som et godt eksempel kan nævnes ting fra Jugend-tiden. Meget af det er kun lige ved at blive antikt, og priserne er vitterligt ikke særlig høje. Hvis du tror på, at Jugend nok skal blive populært engang, så er der faktisk rigtige mange gode køb at gøre.

Antik for begyndere

Dette website er på mange måder ment, som en hjælp til dig, der ikke ved så forfærdeligt meget om antikke ting. Vi har gjort os umage for at skrive guides i et forholdsvist let sprog. Guides, som vi selv synes er gode at have, når vi deltager på antik-auktion eller noget tilsvarende. Det er med andre ord et website, der vægter en profil med antik for begyndere...